Pagina's

dinsdag 23 november 2010

Rozen snoeien

www.leersnoeien.nl
Wanneer rozen snoeien?
Rozen kun je het hele jaar door snoeien,  de afgestorven takken en uitgebloeide bloemen kunt u altijd verwijderen. 
Voor de jaarlijkse grote onderhoudsbeurt kunt u het beste de rozen gaan snoeien in het late voorjaar, Rozen kunnen namelijk vorstschade oplopen, en als u dan de rozen te vroeg snoeit op 3-4 ogen bestaat de kans dat door de vorst er 1-2 ogen afsterven en dat u er nog maar 1-2 ogen over hebt. Als u vroeg wilt snoeien houd hier dan rekening mee door 1-2 ogen extra over te houden bij het snoeien.
De rozen op de juiste manier snoeien
De rozen lopen uit op knoppen die makkelijk te herkennen zijn aan kleine verdikkingen aan de stengel en aan de littekens van de afgevallen rozenbladeren. Snoei altijd met een scherpe en schone snoeischaar, zodat u zo min mogelijk schade aan de rozen aan brengt, en snoei de roos dan een centimeter of 2 boven de knop schuin af, bij voorkeur bij een knop die naar buiten staat gericht, hier voorkomt u dat de rozenstruik dicht groeit. Snoei altijd de rozen schuin af zoals ik al had vermeld, maar zorg er wel voor dat het ten opzichte van de grond scheef staat zodat regenwater en dauw er van naar beneden kan lopen en er dus niet op blijft staan.
Op het moment dat u gaat snoeien is het ook een geschikte tijd om de rozen wat extra voeding te geven door er organische mest bij te voegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten